tirsdag 29. november 2011

Hei og velkommen til Konfliktlos!

Hei, jeg er Konfliktlos! 
Jeg har laget denne bloggen fordi jeg ønsker å skrive litt om hva jeg arbeider med og hvordan det har seg at jeg har valgt meg et så konfliktfylt navn som yrkestittel og på hjemmesiden min. I over 20 år har jeg arbeidet med barn, unge og voksne - først som assistent i skolen, så som lærer, og så etterhvert både som lærer og konfliktlos. En stor del av arbeidsdagene mine som lærer, har vært å megle mellom elevene mine - enten det har vært i 2 klasse, på ungdomsskolen - eller i videregående. Ofte i forbindelse med at noen har blitt mobbet, har følt seg utenfor, eller har hatt problemer hjemme med foreldre eller søsken. Jeg har også jobbet med private bedrifter i forhold til arbeidsrelaterte konflikter. Derfor falt navnet konfliktlos ganske naturlig på plass, da en på Næringssenteret foreslo dette navnet for meg - basert på hva jeg faktisk har arbeidet mest med som yrkesaktiv, nemlig konflikter. 


Jobben min består heldigvis ikke bare av konfliktstoff :) Den består masse av veiledning, motivering - og mange spennende møter med flotte personer! Og verktøyene mine er mange - og ulike - og brukes individuelt fra person til person. Noen av dem kan jeg nevne her: musikk, drama, avslapping, yoga, fokus på pust, meditasjon, reading, samtaler, kurs - og teknikker for å bryte fastlåste mønstre. 


Jeg er utdannet lærer med hovedvekt på dramaturgi, dramapedagogikk og teater, musikk, og historie. Videre har jeg tatt flere kurs i alternative behandlingsformer. Skoleåret 2010 til 2011 gikk jeg på Astarte education/Engleskolen i Oslo hvor jeg lærte meg reading. Jeg har også hatt 51 klienter som readinglærling og er nå ferdig utlært readingterapeut.


De siste tre årene har jeg jobbet lite fordi jeg har hatt alvorlig hjertesykdom. Derfor har jeg lyst til å dele noen av tankene mine rundt det å være frisk og i full fart det ene øyeblikket - for så å havne litt "utenfor" samfunnet og verden generelt i det neste. Det gjør noe med selvtilliten din, og følelsen av å høre til. Og det er en god, allikevel dyrekjøpt erfaring å ta med seg i arbeidet videre med mennesker.


Så hvis dere har lyst til å være med en tur og følge meg videre på veien tilbake til yrkeslivet, så deler jeg gjerne erfaringene mine med dere - fordi jeg virkelig vet hva det vil si å falle utenfor på mange måter, og hvordan det er å stå og føle seg totalt mislykket og alene - samtidig som man har ansvar for ikke å svikte barna sine, partneren sin, klientene - og alle andre som stoler på deg og forventer at du stiller opp slik du alltid har gjort, både privat  - og i arbeidslivet.


Det har vært en tøff kamp. Jeg har kjempet den alene. Og - da jeg holdt på å gi opp og slippe taket.. ble jeg godt ivaretatt av de menneskene som betyr mest for meg i hele verden, nemlig barna mine og mannen min. De reagerte først med fortvilet irritasjon da jeg ikke lenger klarte å stille opp for dem, og etter å ha lagt alle kortene på bordet om hvor syk jeg var, og hva det gjorde med meg som menneske å ikke klare å fungere optimalt som jeg alltid før hadde gjort... så sto de der - alle fire. Støtt ved min side, og viste meg at det jeg har gitt dem av kjærlighet i mange år - kommer tilbake til meg som en omfavnelse som løfter meg og støtter meg, slik at jeg langsomt kan komme tilbake til samfunnet og verden igjen.


Jeg sier ikke at det er lett. Det var mange harde kamper, og jeg måtte jobbe masse for å i det hele tatt innrømme at jeg ikke klarte alt alene. Og fra det øyeblikket jeg turde å innrømme at jeg ikke var et overmenneske, og at kanskje det denne gangen var meg som trengte å få støtte og hjelp - og ikke omvendt, begynte livet å legge seg sakte men sikkert på plass igjen. Det kom ikke på plass med et knips. Og jeg sier ikke at det var enkelt. Jeg sier bare at det går an. Og fordi jeg har opplevd at mange av mine klienter, og mange av elevene mine også har hatt sykdom og andre ting å streve med i hverdagen -  så fikk jeg lyst til å skrive denne konfliktlosbloggen hvor jeg viser dem og dere - at alle kan ha slitsomme hverdager - og at selv om man virker som om man takler alt her i livet, så er det slett ikke sikkert at det er slik...


For selv konfliktloser er bare mennesker!


Og slik er det med alle yrkesgrupper. 


Vi er alle bare mennesker som kan møte store hindringer i livet. Og først når vi innser at det er for vanskelig å takle problemer og sykdom helt alene. Først når vi tør å stå åpne og nakne foran medmenneskene våre... først da kan vi klare å slippe taket i alt som føles slitsomt og tungt - og det er da vi er på vei mot en bedre hverdag.


Dette gjelder alle problemer og sykdom - selv den uhelbredelige..


Fordi det er først når vi slipper taket i frykten og kontrollbehovet at knutene vi har inni oss kan løses opp, og vi bare kan være... akkurat her og nå.


Og det er en deilig følelse!


Så jeg håper dere som har lyst følger meg på denne bloggen - og jeg vil gjerne ha spørsmål og forslag om temaer  - slik at vi alle kan gi hverandre tips om hva som fungerer og ikke fungerer i ulike situasjoner.


Ha en flott adventstirsdag!


Hilsen konfliktlos :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar