torsdag 6. desember 2012

Ønsker du å gi bort en meningsfylt julegave?

    

Det hender at livet er deilig og fredelig, og at man har tid til å bare nyte naturen og det å bare være til...

Andre ganger - er livet så travelt,så fullt av gjøremål - og av å ta ansvar - at man løper av sted mellom mennesker man er glad i, jobben, familiemedlemmer, venner - og glemmer helt hva man selv ønsker seg ut av livet...

Og - av og til skjer det vonde ting som gjør det strevsomt og vanskelig å leve livet på den måten man ønsker det...

Hvis indre og ytre konflikter - samt andre ting ligger ubearbeidet og syder og koker under overflaten når man skal ha det  koselig sammen,som for eksempel i julen - så hender det ofte at det er akkurat da - at konfliktstoffet braker løs. 

Årsakene kan være så mange, og alkoholinntaket  - som ofte øker for mange i desember - gjør ikke at braket blir mindre, tvert imot! Det går også dessverre alt for ofte ut over barna dine - som er avhengige av deg - og som ikke har noe annet valg enn å være midt oppe i konfliktsituasjonen, hvis da ingen griper inn og tar dem med seg. Noe som heller ikke er ideelt for dem.



Du trenger ikke å være i en krisesituasjon for å oppsøke en konfliktlos, noen ganger kan det være greit å være føre var. Eller så kan bare det å vite at du - etter denne høytiden har bestilt time, og har satt av tid til deg selv til å få hjelp til å sortere ut hvor veien din går videre - og hvordan du får utnyttet ditt eget potensiale best mulig.



Hvorfor ikke ta første skritt på vei mot en løsning på fastlåste, negative mønstre  - enten det er i familien, på jobben - eller andre steder?

Konfliktlos hjelper deg å ta første skrittet i den retningen som du DU ønsker å gå!



JULETILBUD i DESEMBER! 
Ønsker du å gi bort en gave til en som sliter litt,  eller en som trenger litt ekstra motivasjon? 

Eller, hva med å ta med hele familien på en familieweekend på hotell, med egne oppgaver tilpasset din familie? 

Er du bedriftsleder - og ønsker å gi dine ansatte en annerledes og meningsfylt julegave i år? 

Trenger bedriften din eller skolen din det lille ekstra for å fungere optimalt, og derved også å levere optimalt? 

Gode ledere satser på at de ansatte skal ha det godt. Ved langsiktig forebygging av konflikter og dårlige arbeids - eller klassemiljøer, vil du oppnå optimal trivsel blant de ansatte.

I desember får privatpersoner, familier - og små grupper  50 % rabatt for alle bestillinger og gavekort som bestilles og betales før 18.12.12 

Bedrifter og skoler får 25 % avslag.  

Kontakt meg i på tlf 99 23 94 90 eller mailadresse antoerum@gmail.com for bestilling av timer, foredrag, kurs - eller for mere informasjon! 



Ha en riktig god adventstid alle sammen!

Hilsen Konfliktlos :)

onsdag 5. desember 2012

Konfliktlos sin julekalender har startet!

Velkommen til Konfliktlos sin  julekalender!

Hver dag i desember trekkes en av de som har trykket like på denne siden som er min facebookside:
https://www.facebook.com/Konfliktlos.no
Alle som har lyst til å være med i trekningen om en gratis konsultasjon hos meg er hjertelig velkommen til å trykke like på siden, skrive navnet under i kommentarfeltet - eller i innboksen min på facebook som er åpen for alle. Det er også mulig å legge igjen navnet ditt i kommentarfeltet under her.

I dag trekkes 5 vinnere. De trekkes klokka 20.00. Hvis du selv eller noen du kjenner kunne tenke seg en gratis konsultasjon, så følg med og skriv navnet ditt hver dag. Du har mulighet til å vinne flere ganger!

Her kan du lese om hva slags tilbud jeg har, og hvilke metoder jeg bruker: http://www.konfliktlos.no/

Lykke til!

Hilsen Konfliktlos.





mandag 3. desember 2012

Konflikt i en konfliktlos sin hverdag.



 I går - da jeg egentlig skulle kose meg med å gjøre  hyggelige adventsting med familien min, opplevde jeg selv å havne midt i en konflikt. En konflikt som hadde med frivillig, ubetalt arbeid å gjøre.

Jeg hadde påtatt meg en oppgave som jeg gikk i gang med, med liv og lyst! Ja – jeg hadde det vel nærmest som et lite barn inni meg. Av glede, av spenning, og av planer – som jeg selv syntes var veldig gode.

Oppgaven fikk jeg for en tid tilbake. Jeg hadde lagt masse tid, arbeid og sjel i det jeg hadde gjort. Det jeg hadde vist fram, fikk flere gode tilbakemeldinger av utenforstående.  Selv syntes jeg at jeg hadde laget en god plan for hvordan jeg skulle gjennomføre alt det jeg skulle gjøre, slik at jeg skulle klare å holde det jeg hadde lovet disse menenskene, samtidig som jeg ivaretok meg selv og mine egne gjøremål før jul. Det var så jeg nesten boblet over av barnslig glede over alt sammen.

Så sprakk idyllen. En som var overordnet fortalte meg at jeg gjorde det på feil måte. Og jeg fikk beskjed om hvordan jeg heller skulle gjøre det. Jeg kjente at det føltes feil, og at all gleden over arbeidet forsvant - så jeg sa i fra at jeg virkelig trodde på det jeg hadde planlagt, og at det kom til å bli skikkelig bra bare vedkommende fikk se det ferdig.

Men vedkommende mente at det var vedkommende som hadde best greie på dette, og at jeg måtte gjøre det på vedkommendes måte. Da sa jeg at jeg synes vedkommende hadde en merkelig lederstil – i og med at det var en annen leder som hadde bedt meg om å ta ansvar for dette prosjektet. Den andre lederen hadde også presisert at jeg hadde frie tøyler til å gjøre det jeg ønsket med denne saken. Og jeg hadde allerede lagt ned masse arbeid i den.

Vedkommende som klaget, sto på sin rett til å bestemme.

Andre kom til og sa sin mening. Noen var enig med vedkommende, og andre med meg. Den andre lederen gikk fra å være enig med meg – til å bli enig med begge – til så å ville bestemme hva som skulle skje videre.

Det var her, at Konfliktlos valgte å trekke seg ut av hele oppgaven – og også av det videre samarbeidet med denne gruppen mennesker.

For det var for mye rot i gruppen. For mange som blandet seg inn i andres arbeidsoppgaver. Det var sjefer som ikke klarte å stole på at arbeidet som de hadde delegert bort, skulle bli bra nok utført. Eller – kanskje de trodde det ble bra nok utført – men det ble ikke gjort akkurat på deres måte, og da ville de blande seg.

Som Konfliktlos pleier jeg å være veldig korrekt. Som privatperson – er jeg vel som de aller fleste. Jeg kan bli sint og si i fra, og da hender det at jeg kan si ting som jeg kunne ha sagt på en mildere måte. 

Sånn er det ofte i overopphetede diskusjoner hvor man føler seg gått etter i sømmene, og veid for lett…

Jeg angrer allikevel ikke på at jeg trakk meg ut av et samarbeide hvor arbeidsoppgavene ikke var avklart, og hvor det var for mange kokker på hver sak – slik at alt for masse energi gikk til å diskutere – i stedet for å jobbe. Når jeg så forteller dere at jeg jobbet helt gratis med dette, det tok masse av min fritid – og jeg ble lovet noe som jeg ikke enda har fått, tilbake - så forstår dere meg sikkert når jeg sier at noen ganger gjør du deg selv en stor tjeneste ved å la ting gå… 

La ting som ikke har levevilkår forsvinne ut av livet ditt… gi slipp… Dette kan også gjelde mennesker som man har nære relasjoner til, som ikke behandler deg bra. Gjør det før du har gitt alt for mye av deg selv uten å bli respektert eller å få noe tilbake, ellers kan du ende opp med å slite lenge - noe som kan gjøre deg bitter og sur.

Selv skal jeg nå bruke energien min til å gå løs på nye, spennende oppgaver. Det jeg brukte av energi til å hjelpe andre med å nå sin drøm – skal jeg nå bruke til å nå min egen drøm. Eller kanskje til å hjelpe noen som setter pris på at jeg jobber mange timer i uka gratis for dem.

Jeg sier som min gamle, kloke sjef alltid sa når han innså at noe ikke var verdt å bli med videre på: ikke til forkleinelse for noen, men dette orker jeg ikke å være med på lenger!


Så nå sier jeg bare lykke til videre til dem! Og så ønsker jeg alle dere andre en riktig god mandag – og en god uke!

Hilsen Konfliktlos J