søndag 4. mars 2012

This is who I am!http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KiWYGaQdaYI#!

Niesen til en god venninne, og datteren til en venn - har skrevet og synger denne sangen som heter "This is who I am!" 

Tittelen sier noe veldig viktig som jeg tror at det er mange som ikke tenker over i dag. Mange løper av sted - mellom jobber, skoler, kjærester, familien, venner, hobbyer - og for ikke å snakke om all kommunikasjon som tres ned over hodene våre dag og natt i form av internett, tv, radio, aviser, magasiner osv. 

Hvordan skal vi klare å huske på hvem vi er, spre sommerfuglvingene våre - og tørre å erkjenne det faktum at jeg er meg, og du er deg - og uansett hvor mange plastiske operasjoner jeg tar, hvor mange sit-ups eller Zumbatimer jeg tar - eller om jeg legger meg i fettforbrenningsmaskiner flere ganger i uka - så er jeg fortsatt meg.

Jeg er meg - med både positive og negative fortegn. Jeg har en innpakning som du ser på utsiden, og en inni- som når du blir nærmere kjent med meg, har lag på lag i alle regnbuens farger.. av  for noen  interessante ting å avdekke, og for andre ikke. 

Men spiller det egentlig så stor rolle hva andre mener om meg? Spiller det så stor rolle om jeg den ene dagen kler meg i fargene lilla, rosa og turkis - og den neste dagen i gult og blått? Jeg er jo MEG! 

Er det ikke flott? Jeg er meg, og du er DEG!

Tenk at det finnes så mange ulike mennesker med så mange ulike innpakninger og farger! Alle sammen er helt unike personer som det bare finnes en eneste av - ingen over, og ingen ved siden av! Bare du og jeg!

Som stenene i havet....


Noen store... noen små... noen brune... noen hvite...noen blå...

En avlang... en rund... en firkantet... en gjennomsiktig... en skarp...

en myk. Akkurat som du og jeg. Helt unike - og helt ulike :)

For hver eneste person jeg møter som tør å være seg selv, som tør å følge drømmene sine, og som tør å stå imot strømmen som veldig mange andre følger - blir jeg så utrolig glad! Jeg blir like glad om denne personen er ung eller gammel. For en han ung, så viser det at han eller hun har styrke nok til å tørre å bli kjent med seg selv både inni og utenpå -  og til å være stolt og glad for å være akkurat den personen han er skapt til å være!

Er han gammel, blir jeg glad fordi denne personen - som kanskje har levd etter noen andres mal - eller etter hvordan han trodde at noen mente at han skulle leve - etter mange år, endelig spør seg selv: " er dette egentlig mitt sanne jeg, eller har jeg blitt så påvirket av alle rundt meg - og har vært så usikker på meg selv - at jeg ikke har klart å leve fullt og helt som den jeg er?" Og at han endelig kjenner at det nå er på tide å gjøre det! 


For det handler jo egentlig bare om å rett og slett å leve. Å puste i din egen takt, ikke i andres, for det blir bare slitsomt og vanskelig. 


De andre puster jo ikke DIN rytme!

Av og til, når jeg går tur i regnet og kjenner lukten av syriner - blir jeg 5 år igjen inni meg, og kjenner akkurat den samme følelsen som jeg hadde da jeg satt under syrinbuskene til farmor på Tjøme mens regndråpene falt ned i pannen min mens jeg lekte med pinnedyr.. 

Det er en helt utrolig deilig lykkefølelse, og jeg får lys til å sette meg under syrinene i hagen min når det regner - og bare puste... puste og kjenne at jeg lever! At JEG lever!!!

Jeg tror at ved å leve i pakt med seg selv og den man er, så kan man ha slike opplevelser ofte. Og jeg tror at det er viktig å stoppe opp - selv om man har krevende jobber, unger som skal hit og dit - og andre ting man må gjøre, veldig ofte. Rett og slett for å kjenne etter hvor man er i verden. For plutselig har travelheten og det ytre presset nådd oss igjen selv om vi ikke ønsker at det skal oppleves som stress, og vi løper og løper... Vekk fra oss selv, fra andre - og fra tiden. Den tiden vi kanskje en vakker dag ønsker tilbake når det ikke er så mye mer igjen av den...

This is who I am! Akkurat slik synger Suzanne Heidenstrøm sangen sin. Flott, modig - og sterk!

Jeg håper dere alle kjenner denne styrken inni dere! This is who I am! Hverken mer - eller mindre. Akkurat passe. Og akkurat bra nok!

Bra nok i massevis!!!

Han en fin kveld og en fin uke!

Hilsen konfliktlos <3


2 kommentarer:

 1. Denne, Ann Margritt, den traff! Og den fløt avsted. Den deler jeg ut så andre kan flyte med og kjenne etter i seg selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Unni! Det er hyggelig når noe treffer:)Og veldig hyggelig med tilbakemeldinger på det man skriver
   Hilsen konfliktlos

   Slett