søndag 12. februar 2012

Smil til verden og verden smiler tilbake!

En ny uke står for døren. Og med den, mange nye muligheter! 
Som disse trærne som jeg tok bilde av på Ringshaugstranda her om dagen, føler jeg at vi mennesker strekker oss mot solen - nå - på senvinteren..


Vi trenger sol - lys - og varme! Og så fort vi får det, sprenger gleden i hjertene våre - og vi stråler gleden ut til våre medmennesker også.


I dag er starten på uke 7. Jeg håper det blir en ekstra flott uke for oss alle sammen! En uke med sol, glede, latter og varme!
Nyt dagene..de kommer aldri tilbake.. og vi kan aldri holde fast tiden..


Så gjør noe godt for deg selv og andre i dag. "Smil til verden, og verden smiler tilbake" pleide bestemoren min å si.. og det kan jo være verdt et forsøk?


Noen ganger - hvis smilet er forsteinet, eller frosset fast av kulde som har krøpet inn i marg og bein - og man ikke er helt sikker på at smilemunnen fungerer som den skal, kan du jo øve deg foran speilet :)


Det verste som kan skje, er at du får et smil tilbake - og en god latter av deg selv - der du står og smiler mot ditt eget speilbilde..


Og - "en god latter forlenger livet" - er et annet ordtak som jeg husker at man sa da jeg var barn. Så da har du kanskje både blitt glad - OG forlenget livet der du sto og smilte fra øre til øre i en tidlig morgenstund.


Så blir kaffekoppen ekstra god! Og hvis du ikke drikker kaffe, men te - er den sikkert minst like god :)


Du møter folk i løpet av dagen, som vil føle at du hadde en god start på dagen fordi munnen din lettere beveger seg oppover, og fordi det glitrer av øynene dine. De vet selvfølgelig ikke hvorfor du er i så ekstra godt humør - og du trenger slett ikke å fortelle dem at det er fordi du hadde en liten smilesekvens foran speilet på badet ditt hjemme i dag morges, hvor du smilte mot speilbildet ditt - og fikk et smil tilbake.
Med denne lille hemmeligheten godt bevart i hjertet ditt, smiler du enda mer - til enda flere.. og så har du startet noe som gir ringvirkninger til mange. Og best av alt - du får alle disse smilene tilbake - fra mennesker som varmes opp innvendig av ditt smil, noe som vil få deg selv til å smile i flere dager bare ved tanken på dem.


Så SMIL til deg selv - og til verden!:)


Ha en fantastisk første dag i uke 7!


Hilsen konfliktlos <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar