torsdag 22. desember 2011

Bridge over troubled water...
When youre down and out...feeling small...when tears are in your eyes..I will dry them all...

Det er mange som sliter i disse dager.. noen sliter fordi de bærer på en sorg inni seg.. Kanskje over å ha mistet en av sine kjære i sykdom, ulykker - eller i et samlivsbrudd. Andre igjen - har en sorg inni seg som de ikke kan forklare, hverken for seg selv eller for andre..

Når du ser at noen sliter, er det da noe du kan gjøre for ham eller henne? Kan du egentlig gjøre noe i det hele tatt - for å  prøve å få andre til å føle seg bedre? Noen mener nei, mens andre mener ja. Selv mener jeg at det går an å forsøke i alle fall! Det går an å strekke ut en hånd som vedkommende selv kan få lov til å velge om han/hun har lyst til å ta imot. Og det er mange måter å bry seg om hverandre på: det finnes måter å spre glede på - som ikke nødvendigvis tar alt det triste bort - men som allikevel kan gi de som har det vondt en bitte liten spire av håp for framtiden...

Det går an å ta en telefon og si "hei, jeg ville bare ønske deg en riktig god jul!" Eller, man kan ringe på og gi vedkommende en boks med julekaker eller noe annet hjemmelaget. Kanskje putte et lite julekort i postkassa hans/hennes - eller å be vedkommende hjem til seg på en kopp kaffe eller gløgg. Det trenger heller ikke å ta lang tid.. bare en liten, hyggelig prat. En prat som kan få den andre til å ønske å gjøre noe annet hyggelig, kanskje? Ofte kan en positiv ting - gi flere positive ringvirkninger :)

For noen - kan det for eksempel være veldig positivt å få lov til å hjelpe deg med noe! Å få lov til å være nyttig er nemlig en veldig viktig del av det å føle seg hel som menneske. Er man nyttig, så er det noen som trenger deg - og det er en god og viktig følelse.. Alle ønsker å være nyttige! Og hvis man blir spurt om å hjelpe noen, så får man kanskje også det lille frikvarteret og det pusterommet som skal til for å glemme alt det tunge og triste en liten stund.

Det er ikke lett å være i sorg når alle andre går rundt og er glade og fornøyde. Og det er ikke alltid så mye som skal til for å gjøre de som sørger litt gladere - om enn kun for noen minutter eller timer. Men det er verdt det - når du ser at gnisten lyser opp i den andres øyne en liten stund! 

Og - hvis denne personen får flere slike opplyste øyeblikk - så blir øyeblikkene til timer..og timene kan bli til dager...som igjen blir til uker.. Uker av hyggelige pusterom og deilig glemsel - som igjen kan føre til bedre humør og livskvalitet.

Så jeg vil understreke at det er veldig viktig at du - hvis du har et bittelite overskudd å ta av -  ikke undervurder dine evner og muligheter til å lyse opp i andres liv! For alt for ofte tenker vi at det ikke spiller så stor rolle hva vi gjør eller ikke gjør, hvis vi har en slik person i blant oss. Men det gjør det!

Jeg håper alle strekker ut hånda og lager en bro av seg selv - over opprørt vann - for mennesker som trenger en slik bro fra sin indre tristhet - og over til de små lyspunktene i livet - i en travel juletid!

Her er sangen med sammen navn, sunget av Simon and Garfunkle: 


Ha en fortsatt god advent!

Hilsen Konfliktlos <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar